Thursday 27 January 2011

Ficat de pui cu sparanghel

English version

Ingrediente:


  • 2 cepe medii
  • o jumatate de ardei rosu
  • ficat de pui 500g
  • 1 catel de usturoi (optional, dupa gust)
  • sparanghel 8-10 bucati

Intr-o tigaie/wok se pun 2 linguri de ulei, o cana cu apa si se pune ficatul la inabusit pentru 15min. Se amesteca din cand in cand si se mai adauga apa daca mai este nevoie, eu am mai adaugat o cana cu apa.


Dupa 15-20min, se adauga legumele, o cana cu apa si se mai lasa aproximativ 15min pana se inmoaie ceapa


Aproape de final se adauga catelul de usturoi strivit. Ficateii se servesc ca atare sau cu mamaliga/mancare de cartofi. Pofta buna!


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Wednesday 26 January 2011

Mancare de mazare

English version


Ingrediente:

  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • mazare 500g
  • marar (optional)
  • 2 linguri pasta de ardei dulce
  • 1 lingura de pasta tomate/rosii pasate


Intr-o oala se pun 2 linguri de ulei si o cana cu apa, se adauga ceapa, morcovul si ardeiul rosu si se inabuse pana se inmoaie ceapa


Apoi se adauga mazarea, cele 2 linguri de pasta de ardei si apa cat sa acopere mazarea


Se pune un capac si se fierbe la foc mic pana se inmoaie mazarea
Cand s-a inmuiat mazarea, se adauga o lingura de rosii pasate si apa daca e nevoie. Se mai lasa sa fiarba 10min. Serviti masa alaturi de cel mic. Pofta buna!




Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Monday 24 January 2011

Tort cu crema de vanilie

English version


Ingrediente pentru forma de 21cm

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • un praf de sare
Pentru sirop:
  • 300ml apa
  • sucul si coaja de la o mandarina
  • 3 lingurite cu miere
Pentru crema:
  • 1 plic praf budinca vanilie
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 700ml lapte
  • 1 plic praf de frisca

Pentru preparea blatului am folosit reteta Laurei Adamache. Multumesc frumos Laura, datorita retetei tale am reusit de fiecare data sa fac un pandispan perfect!!!
Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare, se adauga zaharul si dupa aproximativ 20min de mixat se adauga faina







Compozitia am asezat-o intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt iar peretii i-am uns cu ulei si pudrat cu faina. Aluatul se puna la cuptoul preincalzit la 175 grade pentru aproximativ 25min. Dupa aceea se lasa la racit pana se pregateste crema


Preparati frisca cu 200ml de lapte si budinca impreuna cu 500ml lapte, conform instructiunilor de pe ambalaj. Crema pentru tort se ansambleaza din budinca si frisca, pastrand putina frisca pentru ornat.



Pentru sirop punem intr-un vas sucul si coaja rasa de la mandarina, apa calduta si mierea. Se amesteca pana la omogenizare


Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 2, eu l-am taiat in 3 si am folosit doar 2 felii. Se aseaza prima felie pe un platou, se insiropeaza, se adauga crema, se procedeaza la fel cu a doua felie de blat si apoi se orneaza cu putina frisca


Pofta buna!



Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Peste la cuptor cu legume

English version


Ingrediente:
  • pastrav somonizat
  • sparanghel
  • broccoli
  • varza de Bruxelles (serviti copilului corespunzator varstei)
  • ardei rosu
  • rosii
  • ulei masline
  • putina sare


Puneti hartie de copt intr-un vas de gatit, adaugam legumele, bucatile de peste, 2 linguri ulei de masline si putina sare.

Preincalziti cuptorul la 220 grade, impaturiti bine si bagati vasul la cuptor pentru aprox 30min


Serviti masa alaturi de cel mic. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Saturday 22 January 2011

Papanasi fierti

English version


Ingrediente:

  • 650g branza de vaci
  • 2 oua sau 4 galbenusuri daca pregatiti pentru un copil cu varsta mai mica de 1 an
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri de gris
  • 1 plic zahar vanilinat sau esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala (optional, dupa gust)
  • sare


Branza se amesteca intr-un vas cu putina sare, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si zaharul


Apoi adaugam faina, grisul si zaharul vanilinat si amestecam pana la omogenizare


Se pune pe foc o oala cu apa in care se adauga putina sare si cand incepe sa fiarba se da focul mic si se adauga papanasii formati cu ajutorul a doua linguri


Papanasii sunt gata cand se ridica la suprafata


Se scot intr-un vas la scurs si servim copilului ca atare sau in combinatie cu iaurt si putina miere. Pentru parinti pregatiti pesmet calit in unt la care adaugati zahar pudra. Tavaliti papanasii prin pesmet, adaugati smantana si dulceata. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Chiftele de curcan la cuptor

English version


Ingrediente:

  • piept curcan 500g
  • 1 ou sau 2 galbenusuri daca pregatiti pentru un copil cu varsta sub 1 an
  • 1 lingura rosii pasate/pasta tomate/bulion
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 1 ceapa medie
  • usturoi dupa gust
  • pesmet 2 linguri
  • patrunjel proaspat


Toate ingredientele in afara de pesmet se mixeaza la robot/blender


Se adauga pesmet


Se pune apa la fiert cu putina sare si cand incepe sa fiarba se adauga chiftele formate


Se lasa la fiert la foc mic pana cand se ridica la suprafata, aproximativ 2-3 min, apoi se scot intr-un castron


Se tapeteaza tava de la cuptor cu hartie de copt, peste chiftele din catron se adauga 1 lingura de ulei si se pun la cuptor la grill


Se lasa la foc mediu pana cand se rumenesc

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Friday 21 January 2011

Stir&Fry - Broccoli si Sparanghel

English version

Ingrediente:

  • 1 castron de Broccoli, Sparanghel si Varza de Bruxelles
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura de ulei de palmier
  • apa

Metoda Stir&Fry foloseste cladura maxima si apa in cantitati mici si controlabile pentru a creea o mini-sauna in vasul de gatit, de preferat un wok. In acest fel, legumele capata o textura moale dar sunt in acelasi timp foarte crocante. Intregul procedeu de gatit dureaza cam 5 minute. Legumele iti spun cand s-au facut :).

Se incinge uleiul de palmier in wok si cand aproape fumega, se adauga legumele. Se amesteca continuu cu o spatula de lemn.


Se adauga sosul de soia si o lingura de apa. Se amesteca continuu si din cand in cand mai adaugam cate o lingura de apa pana cand se evapora. Trebuie sa auziti mereu un sfarait si sa creeati acea mini-sauna de care vorbeam.

Dupa aproximativ 5 minute (mai mult sau mai putin, depinzand de cantitatea de legume), se ia wok-ul de pe foc.


Selectam apoi niste broccoli si sparanghel pentru bebelus iar apoi mancam impreuna. Se servesc caldute si sunt delicioase.



Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Thursday 20 January 2011

Gulas

English version


Ingrediente:

Antricot vitel 800g
2 cepe
1 morcov
1 ardei
cartofi 500g
boia ardei dulce
condimente uscate: busuioc, cimbru, oregano
pasta ardei dulce(optional, de data asta nu am folosit)
sare


Intr-o oala punem 3 linguri de ulei, o cana cu apa si adaugam legumele taiate in afara de cartofi.




Le lasam la inabusit 10-15min apoi adaugam bucatile de carne.


Dupa 10-15min adaugam 2 cani cu apa, boia de ardei dulce si condimentele uscate dupa gust. NU adaugati sare decat la sfarsit, sarea dezhidrateaza carnea de vita si o face tare. Acoperim cu un capac si cand incepe sa fiarba adaugam cartofii taiati cubulete



Acoperim cu capacul, mai adaugam apa cat sa acoperim si cartofii si lasam la fiert pana se inmoaie cartofii. La sfarsit adaugam putina sare. Pentru a ingrosa putin sosul puteti adauga putina faina sau amidon.

O poza de final cu masa de pranz, gulas cu paine de casa si salata verde.
In castronel, gulasul mixat la blender pentru bebelus. Este recomandat sa se serveasca masa impreuna cu copilul. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner