English versionIngrediente pentru forma de 21cm
Pentru blat:
- 4 oua
- 120 g zahar
- 120 g faina
- un praf de sare
Pentru sirop:
- 300ml apa
- sucul si coaja de la o mandarina
- 3 lingurite cu miere
Pentru crema:
- 1 plic praf budinca vanilie
- 3 pliculete zahar vanilinat
- 700ml lapte
- 1 plic praf de frisca
Pentru preparea blatului am folosit reteta
Laurei Adamache. Multumesc frumos Laura, datorita retetei tale am reusit de fiecare data sa fac un pandispan perfect!!!
Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare, se adauga zaharul si dupa aproximativ 20min de mixat se adauga faina
Compozitia am asezat-o intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt iar peretii i-am uns cu ulei si pudrat cu faina. Aluatul se puna la cuptoul preincalzit la 175 grade pentru aproximativ 25min. Dupa aceea se lasa la racit pana se pregateste crema
Preparati frisca cu 200ml de lapte si budinca impreuna cu 500ml lapte, conform instructiunilor de pe ambalaj. Crema pentru tort se ansambleaza din budinca si frisca, pastrand putina frisca pentru ornat.
Pentru sirop punem intr-un vas sucul si coaja rasa de la mandarina, apa calduta si mierea. Se amesteca pana la omogenizare
Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 2, eu l-am taiat in 3 si am folosit doar 2 felii. Se aseaza prima felie pe un platou, se insiropeaza, se adauga crema, se procedeaza la fel cu a doua felie de blat si apoi se orneaza cu putina frisca
Pofta buna!