Saturday 5 November 2016

Prajitura cu carob si fructe (coapta in vas de lut)


Ingrediente:
  • 3 oua
  • 70g zahar brut
  • 20g carob (pudra de roscove)
  • 1 lingura pudra cacao
  • 60g faina alba
  • 4 linguri de ulei 
  • esenta de vanilie/rom dupa gust
  • fructe la alegere (eu am avut afine si prune congelate)
Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri turnam jumatate din cantitatea de zahar si le batem ca pe o bezea. Galbenusurile se bat impreuna cu restul de zahar, ulei si esentele.
Intr-un vas amestecam faina, pudra de cacao si carobul.
Peste albusurile batute spuma adaugam alternativ compozitia de galbenusuri si amestecul de ingrediente uscate, folositi o spatula si amestecati usor sa nu se lase compozitia.
Eu am folosit un vas de lut pe care l-am spalat bine, l-am tinut umplut cu apa vreo 1h apoi l-am sters bine, l-am uns cu ulei si apoi tapetat cu faina. Am asezat compozitia in vas, deasupra fructele pe care le-am incorporat in aluat si am pus vasul la copt in cuptorul incins la 180 de grade pana cand prajitura a trecut testul scobitorii.

Atentie: eu am pornit focul la cuptor dar nu am inchis usa, deci nu cuptor preincalzit, nu stiu cum se comporta un vas de lut intr-un cuptor preincalzit. Recomandarea este ca vasele de lut sa fie asezate in cuptorul rece.
Dupa ce se raceste complet, se scoate prajtura din forma si se serveste drept gustare sau ca desert.

Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Trimiteţi un comentariu